onsdag 27 juli 2022

Odling 2023

Vid den här tiden på året börjar jag bli lite färdig med årets odling. Den går liksom över styr. Då börjar planer smidas för nästa år! Drivhuset - det var bra med paprika och aubergine där inne, men jag ska odla färre padrons. Vi hinner inte äta upp dem och de blir väldigt starka.

Nu när trädet är borta växer vindruvan lite annorlunda. Förut skapade den fler blad då den stod i skugga.

På något sätt blev pergolarabatten mer synlig och vilken röra! Det här ska jag gräva upp helt till hösten och flytta hit pioner och odla färre saker. Pioner och squash?

Bondbönor gillar vi och jag borde ge dem mer yta nästa år.

Luktärtor. Varför odlar jag dem? Men så här på ett torn fungerade de utmärkt men jag behöver nog bara ett torn. Hellre odlar jag bönor.

Mycket kål blir det. Får se om jag odlar så mycket nästa år, vi hinner inte äta den. Nu kan den förstås stå länge i landet så jag får se hur jag tycker i slutet av året.

Huvudkålen tar galet mycket plats så den ligger sämst till på att inte få vara med nästa år.

Tänkte nästan slita bort alla sockerärtor men nu verkar det komma ett gäng blommor till, så den får vara med ytterligare en liten stund.

Bädden närmast körsbärsträdet är för skruttig. Morötterna trivdes inte här. Får nog fundera på vilka grönsaker som permanent får växa här för alla gillar inte det här läget.

Den lilla bärstigen som är så fin på våren blir alltid helt tufsig till högsommaren och jag vill bara ta bort alla nävor. Får se vad som kommer hända här? Kanske fler jordgubbar istället?


 

Inga kommentarer: