lördag 20 november 2021

Skörd i november!

 

Det känns lite magiskt att det finns en massa mat ute i det här trista bruna! Vi får fortsatt ligga i för att äta upp allt och då äter vi mycket grönt. Här ute behöver vi äta upp purjo, grönkål, svartkål och blomsterkål. Visst ser det härligt skräpigt och kreativt ut! Många bäddar är redan förberedda för nästa års odling.

När man har grönt lite här och där står man ut med att vänta på att ärtskotten växer till sig. Nu är de perfekta att klippa, tjocka och saftiga. 

Sår man nytt lite då och då så har man mat. Här står olika pak choi för en god rätt. Kanske vietnamesiska vårrullar?

Det här är källfräne eller vattenkrasse som man nog även kan kalla den. Supergod som soppa efter recept i Mandelmans köksbok! Grävde upp den jag hade ute och flyttade in i drivhuset. Nu tar den fart igen trots mörkret. 

När jag rensade bädden för mangold flyttande jag in ett gäng plantor. De får hänga med så länge de orkar. Goda frästa med vitlök. 

I år drog jag på med sju pluggbrätten med vintersallat/machesallat. Det betyder 588 st plantpluggar som åkt ut i odlingslådorna. Vi har sallat så det räcker i vinter för den står snällt kallt även om det snöar på den.

Inga kommentarer: