måndag 27 november 2017

Pyssel ut - grönsaker in!

Nu startar grönsakssäsongen! Har fixat med växtbelysning som står på under 12 timmar om dagen. Det är lagom svalt därinne, mellan 7-10 grader just nu.

Egentligen tänkte jag börja först i januari men det är nog så här det kommer vara. Jag kör igång i november.

För det är ju nu som jag vill att det ska bli klart, det som jag flyttat in från bäddarna ute. Det stora är salladskål och sedan är det ett brätte med sallat.

Här finns även ärtskott, vitlök, spenat och ruccola och en massa mini Pak Choi. Det här får växa på till jul. Sedan vill jag starta frösådder och lådorna med jord åker ut i drivhuset för vintersådd. Håller fortfarande på att lära mig hur långsamt det växer. Sätt nu, ät om någon månad. Tur att man kan handla i affären!

2 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Ser härligt ut med all grönskande mat!
Ja, man ska inte bara lära sig hur lång tid olika grödor tar på sig utan också hur länge de sen räcker. Efter mer än 30 år som odlare kämpar jag fortfarande med att så lagom mängder vid rätt tidpunkt. Det har nämligen en tendens att bli alldeles för mycket bladgrönt ibland.
Ovärderligt med eget.
Ha en fin advent
/Anette

Veronica sa...

Nu odlar jag ju inte så mycket grönsaker men jag försår verkligen känslan med min vintersådd :)
Att ha någonstans att ta vägen där det är perfekt temperatur och belysning är verkligen inte alla förunnat så här mitt i vintern!

Ha en skön odlingsavdventshelg!

//Veronica