söndag 3 december 2017

1:a advent

Inte blev det speciellt ljust idag. Även Larsson har ratat vädret. Skönt att det blev advent och alla ljusen tänds! Tittar ut och funderar lite över vilka vyer jag skapat. Det är riktigt roligt att kunna se grönsakslandet från fönstret i vardagsrummet. Och det är nu man drömmer! Allt är möjligt och inget har gått åt skogen. Ska sätta fullt med sommarblommor bland grönsakerna, kommer nog bli en färgglad vy till sensommaren- vi får se!

Tittar jag ut åt andra hållet ser det mer ut som en vanlig trädgård. Har proppat ner fler vårlökar som jag kan se härifrån på våren. De där vårblommorna tittar man ju mest på när man är inne för det kan vara en aning kallt när de blommar.

Lite åt höger ser jag orangeriet och där inne skiner solen varje dag. Ja, den är ju inte riktig men visst fungerar ljusterapi!

Från köksfönstret ser jag rätt ner på "Bärstigen" - den är en aning brun nu. Även här har det blivit fler vårlökar - längtar efter ett hav av krokus till våren. Om jag kan låta bli, ska jag nog inte gräva ner lök nästa höst. Jag vill ju se vad som egentligen överlever. Nu går det inte riktigt att veta vad som är gammalt och vad som är nytt.

1 kommentar:

Merja sa...

Fina vyer! Önskar att du tar månadsbild på ditt grönsaksland till nästa år!!! :)

Ha det gott!