lördag 16 december 2017

Nu sår jag i kallbänkarna

Flipp eller flopp, det kan man inte riktigt veta. Jag chansar på att kyla håller i sig så fröna snällt ligger och sover tills det blir vår. Till slut blir det lite väl kallt att hålla på ute och med snö så kan det vara svårt att komma åt.

Alla fåror att så i har jag dragit upp redan i oktober när kallbänkarna lades ut och då jorden var mjuk. Stoppade ner några stenar så jag kommer ihåg var jag bytt grönsak. Längst bort lite morot, i mitten spenat och närmast är det rädisor.

Jag blev smygfotograferad när jag höll på där ute i tomteluva!

En mask passade på att krypa upp när jag bullrade med att platta till jorden.

Det är bara mjukt i jorden precis i det översta lagret. I med frön och sedan lite sand för att täcka. Det blev sand i fårorna längst bort där jag satte ruccola. På resten sådde jag spenat och då rufsade jag bara till det övre lagret. Är det så att jag borde väntat med detta till januari ska jag komma ihåg att reservera två murarhinkar med sand, för det är vad som behövs till dessa kallbänkar.

I den här lådan blev det persilja, dill och rädisor.

Hoppas att det fungerar att lägga lite sand överst och jag ser ju tydligt vart jag satt ner frön. Det sista jag gör innan jag lägger på locket är att lätt platta till allt med handen.

God natt! Nu är det ingen idé att lyfta på locket och titta förrän om nästan tre månader. Att odla är uppenbart att ha tålamod och att planera med framförhållning.

2 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Jodå, sand funkar jättebra. Det använder jag också i ibland. Viss är det trevligt att don lite nu också och inte bara gå att vänta på våren.
Allt gott
/Anette

Merja sa...

Du ligger i! Spännande att följa din odling.
Trevlig 3:Tja advent!