torsdag 3 augusti 2017

Gott med krusbär

Det uppstammade röda krusbäret gav stora och söta krusbär. Gott att mumsa på när man går förbi.

Även de gröna är mogna så här i månadsskiftet juli/augusti. Plockar in dem innan getingarna kommer.

Ska prova lite ny marmelad och mixar krusbären i en av marmeladerna.

Marmelad på röda och gröna krusbär
500g krusbär
4 dl syltsocker
1 dl hackade valnötter
en knippe timjan
Koka i ca 20 minuter så det beter sig som marmelad

Marmelad på gröna krusbär
500g krusbär
4 dl syltsocker
1 dl hackade hasselnötter
2 msk färsk timjan och salvia, mortlad med lite socker så det blandas ut
Koka i 20 minuter







1 kommentar:

Merja sa...

Röda krusbär är väldigt goda. Har inga för tillfället, men planen är att köpa en buske:)
Hoppas marmeladen blir god!
Ha det gott!