fredag 4 augusti 2017

Hur mycker går det åt?

Det är så lätt att peta ner några klyftor på hösten. Det här var nog en vitlök som låg för länge framme i köket och därför åkte ut i höstas. Nu har jag bestämt mig. Det ska odlas ordentligt till nästa år. Det svåra är nästan att beräkna vad som går åt på ett år. Jag gissar på 60 st. Dessutom får det bli med ordentligt sättlök. Sedan är det till att ha förberett vad som ska sättas på ytan när dess åkt upp så här i början av augusti. Det gäller att få lite snurr på odlandet.

3 kommentarer:

Merja sa...

Min vitlök fick tillfälligt flytta till kruka när vi började med växthus området....tack för påminnelsen....den är fortfarande kvar i den.dags att ta upp den!
Ha det gott!

Rost och rädisor sa...

Fin skörd!
Min erfarenhet är att ju mer man har, desto mer går det åt.
Jag brukar samplantera vitlök och ringblommor. När vitlöken är skördeklar har ringblommorna börjat blomma och får ta över. Det brukar gå bra att skörda vitlöken utan att störa rötterna om man vattnar direkt efteråt.
Du hittar säkert nåt gott att så nu. Det finns ju mycket att välja på.
En del av charmen med grönsaktsolding tycker jag är just att få till det där pusslet med serieodling, samplanteringar och växtföljd, ett slags växtsudoki.
Trevlig helg
/Anette

roth phallyka sa...

dags att ta upp den!


แตกใน xxx