lördag 30 december 2017

Lingonläder


Mätt av julens godis kom jag att tänka på att jag gjort en del mer naturligt snask. Torkade ju fruktläder i långa banor i höstas. Känns lite nyttigt att mumsa på nu. Jag använde banan och dadlar för att få lite seghet och att det håller ihop. Sedan varierade jag bär och kryddor. Kokade upp allt en kort stund och mixade till slät smet. Lät det svalna och bredde sedan ut det på smörpapper i torken. Det fick ofta torka över natten.

1,3 kg lingon
400 g dadlar
50 g färsk ingefära
1 banan



2 kommentarer:

Merja sa...

Jag gjorde också läder godis i fjol....men minns inte vilken smak...Gott var det i allafall. Det minns jag😊
Läcker röd färg på ditt godis.
Gott nytt år!

Rost och rädisor sa...

Låter jättemumsigt!
Tack för recept och Gott nytt år!
/Anette