fredag 26 maj 2017

Oväntat!

Var och lyssnade på en föreläsning med Sara Bäckmo som har Skillnadens Trädgård. Hon är så himla uppfriskande. Sprider odlar lust och attityd i trädgården - hur svårt kan det vara! Plötsligt landar en tanke. Jag ska inte alls ha miscanthusgräs som vajar vid solfikat - jag ska ha sparris! Klick, klick på nätet och så kom tio plantor med paket i postlådan. Magiskt!
Det blev till att fräsa runt lite med jordfräsen. Här hade jag gjort två små smygrabatter för squash och krasse. Nu fick de utökas.

Så, plantorna har kommit jorden och pinnarna markerar var de är. Vill ju sätta det andra jag tänkt ändå. Varför välja?

Går en runda. Pärlbusken har börjat slå ut. Som jag läste hos någon annan, den här bara måste man ha! Fler oväntade saker i trädgårdar hittar du här!


7 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Ja, ibland får man "tokiga" idéer! Var själv inne ett tag på egen sparris, men alla gårdar runt om odlar ju det. Och så börjar man bli lite lat med åren.....
KRAM
Susie

Mette i hagebloggen Furulunden sa...

Så spennende :) Det tar jo litt tid før du kan høste av aspargisen, men så herlig når du kan plukke noen og spise :) Ha en finfin weekend.

Marta Ronyai sa...

Grönsaker och annat ätbart kan bli lika snyggt som prydnadsväxter men aningen svårare och då kan det behövas en uppfriskande fläkt som talar om att det är easy peasy. Jag tror att vi i framtiden kommer att blanda grönsaker i perennrabatten i mycket högre utsträckning än idag.
Nu håller vi tummarna för din sparrisodling.
Ha det bra
Marta

Ellan H sa...

Sparris är supersnyggt efter midsommar då de ska växa ostört. De blir härliga vippor och kommer passa utmärkt, det är jag säker på. Men det finaste med sparris är ändå smaken. Jisses så gott det är! Jag äter så mycket jag kan av vår sparris för tillfället.
Ang din kommentar hos mig om sköldpaddorna - jo, sju sköldpaddor är det som gäller. Förra sommaren hade vi åtta, men tyvärr gick en och dog under vintern. :-( Svårt att veta varför, men den uppträdde rätt så speciellt redan förra året - hade svårt att äta och kändes stressad.
Tack för inbjudan! Om vi har vägarna uppåt Stockholmstrakten i sommar så ska jag definitivt ha det i åtanke!
Må så gott
/E

Carina sa...

Här hamnade sparrisen i grönsakslandet förra hösten. Men odlan jag tänkt till bönor och ärtor hade redan planterats. Så de får nog planteras bland blommorna istället :)

Sparrisen är lika vajande vacker som Miscanthus så du blir säkert nöjd med bytet.

Ha det gott! Carina

Maribel sa...

Minns sparris som en underbar grön vajande buske, som Farmor använde till buketter.
Ha en fin helg /Marika

Anonym sa...

Härligt med en sparrishäck! :) Du har det så fint i trädgården.
Kram Kristina