söndag 28 maj 2017

De sista tulpanerna


Följde ett tips från Annika Christensen med bloggen Naturliga Ting. Hon är så kunnig med plantering i kruka. Satte brunnäva och mörklila tulpaner. Det fungerade, så nästa är blir det fler krukor.
När de blommat över får de flytta till planteringen i labyrinten där jag ville ha den här färgen med kungsängsliljan.
Jag har klämt ner tulpaner lite överallt i år. Har äntligen fått ha dem i fred med hjälp av Trico Garden. De här trodde jag skulle blomma samtidigt som löjtnantshjärtat - men inte då.

Försöker välja sorter som kommer igen, tar ofta de som heter Darwin.

Som vanligt undrar jag om jag fått fel lökar. Här skulle väl inte rosa och laxrosa vara tillsammans? Men jo, tur att jag kan läsa i bloggens växtlista om vad jag gjort.

Först kom de rosa och då tyckte jag de var snyggast.

Sedan kom de laxrosa.

Snyggare! Namn? Tulpan Mix Darwin;) Tror jag köpte dem på Lidl. Det är som det är.

2 kommentarer:

Merja sa...

Fin kombo med nävan och tulpanen! Odla i kruka har jag provat en gång med dåligt resultat...kanske skulle ge det en chans igen...
Gillar din trapp upp mot lunden! Har ett ställe som skulle behöva en make-over:)
Ha en skön söndag!

Louise sa...

Har bara provat tulpaner i kruka en gång av någon anledning men jag ser att det är populärt så man skulle kanske prova till nästa år igen. försöker också satsa på återblommande sorter även om det är svårt att veta ibland. Jag faller ofta för realökar och de vet man ju aldrig riktigt med. Jag tycker tulpanerna har blommat länge i år men det har väl med den kyliga våren att göra. Hoppas att du har haft en skön helg i sommarvärmen (som i alla fall vi har haft!)

Kram Louise