måndag 29 maj 2017

Det svala vita

Ja, det är vackert med vitt. Exotic Emperor, man vill ju bara ha hur många som helst när man ser dem så här!

Har fört in mer färg i trädgården med åren men försöker hålla kvar det vita. De flesta blommande buskar jag har är vita. Det är så vackert i skymningen när det är varmt ute och fläder, buskrosor och schersmin blommar och doftar.

Puffiga som maränger.

Äntligen har myskmadran växt till sig och kommer blomma med ett vitt flor. Undrar om den hinner ikapp Thalian? Jag trodde Thalian drunknat i lerjorden men den var bara sen!

Mellan varven går jag in i det nybyggda orangeriet. Spännande med ett nytt uterum och förstå vilket klimat det ger. Här är ganska svalt när solen står på och varm när det blåser ute. En del återstår att fixa här ute;)

3 kommentarer:

Merja sa...

Så fint med Myskmadra och Thalia! Jag har en lerig slänt där jag tänkt plantera Myskmadra eller Blåöga...vilken tror du blir bäst och som inte släpper så mycket ogräs igenom?
Spännande med Orangeriet!
Ha en bra dag!

Ellan H sa...

Det här orangeriet är helt magnifikt. JAg hade stått därinne dagligen om det vore mitt. =D
Vita blommor är fina. Precis som du säger så lyser de upp så fint när skymningen faller.
Allt gott

Rost och rädisor sa...

Visst är det spännande med nytt rum och nya möjligheter. Vi har en uteplats/lusthus med spetsigt tak och det ger samma effekt. När det är varmt stannar liksom den svala luften där inne och när det är kallt har man ändå skydd. Ser fram emot fler orangeribilder.
Härliga tulpaner och vitt passar ju med allt.
Ha det så gott
/Anette