torsdag 24 september 2015

Lite till!

Gillar hösten och den får gärna vara lååång! Känner mig inte riktigt färdig med trädgården. Vill följa allt som ännu blommar. Är lite vemodigt med alla spindelnät. Den råa fukten på morgonen.

Hoppas på sol i helgen. Växter ska delas och flyttas. Jord ska förbättras. Lökar ska i jorden. Allt med förväntan om hur det kommer se ut nästa säsong. Längtan.

I samma andetag behöver trädgården börja stängas. Parasoll, utemöbler och saker som inte tål frost plockas in. Behöver tömma drivhuset och städa ur inför vintern. Leta rätt på begonia och dahlior som ska in. Hinna gjuta några saker med bruket som inget blir till om det ligger öppet i påse under vintern. Tur att det finns en del o-bra ställen i trädgården som kräver en vinterns funderande och planerande och drömmande!

2 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Hoppas på att städa växthus och dylikt först i slutet på okt. Hoppas kan man väl alltid.Jag vill lite till....
Maken får absolut inte ta in några trädgårdsmöbler ännu. Han försöker men nej nej säger jag.
Ha en skön helg.
Annika

Elisabeth sa...

Visst är det konstigt att det nästan är mer att göra på hösten i trädgården än på våren...Håller på med samma saker här och känner mig inte heller på länga vägar färdig !

Har lite jag hade velat hunnit måla ute, och inte har jag hunnit beskära äppelträden heller som vi brukar göra under jas men det kanske går än?

Vackra bilder !

Trevlig helg !
Elisabeth