måndag 7 september 2015

Lite rufsigt

Tycker om sensommarens och höstens låga sol. Det ser galet rufsigt ut med all strandiris. Jag tar inte bort det förrän till våren. Gillar det lite vilda och frodiga. I år gödslade jag för första gången på åratal, och som det växt. Nu får det vara slut med gödsel på ett bra tag.

Rabarbern har tyckt om värmen på slutet. Ska nog göra lite rabarbersaft! Det är så lätt att glömma så här på slutet av säsongen. Dessutom behöver jag gjuta lite trampstenar av de större bladen.

Nu åkte trasslet av nävor. Mest för att de kväver allåkerbären. Tänker mig att de ska få växa på sig lite. Ska nog byta ut en del av nävorna mot en annan sort som inte svämmar ut så mycket. Allåkerbären är beroendeframkallande. Först tyckte jag de smakade lite parfymerat. Nu kan jag inte vara utan dem. Hur gott som helst som sylt/marmelad till ost.

Olika rosor, olika nypon. De här på pimpinellrosen glänser svarta.

De på vresrosen ser riktigt goda ut.Än blommar den. Kom på nu att jag måste se till att göra lite rosensirap innan det är för sent! Vresrosen och Nevadan ger väldigt god smak.

Den här har jag naturligtvis inte köpt själv. Cordyline. Jag får se hur den klarar sig. Utan att det varit någon plan, så märker jag att jag gärna har robusta mormorsväxter i min trädgård. Där hör inte riktigt den här hemma. Nu får den se till att klara sig på egen hand.
2 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Jag gillar rufse som är i september. Det är liksom ok.
Skall berätta mer om frö biblioteket när jag varit där.
Allt gott
annika

Rost och rädisor sa...

Allåkerbär och svarta nypon nyheter för mig. Beundrar dina vackra gångar varje gång du visar.
Allt gott
Anette