söndag 23 augusti 2015

Hmmm - en buskpromenad?

Vad vore trädgårdslivet utan planer! Borta vid raden av äppelträd händer inte så mycket och jag vill ha det lite mer ombonat. Vill att den nya häcken växer upp och få blickfång inne på tomten som gör att det kommer i fokus istället för bilar och annat. Ett utmärkt ställe för en rad med buskar och en liten stig bakom. Halva nöjet är allt funderande innan man bestämmer hur det ska bli.
Nu har det börjat ta form. Gräsmattan har frästs ner och en del buskar har flyttat in. Stenläggning har bestämts och allt material är hemma, bara att bygga på. Undrar om jag kommer ångra det här tilltaget när det är dags att beskära träden igen? Behöver å andra sidan inte ta bort så mycket äpplen när gräset klipps längre.

Hammocken har stått i boden något år men nu får den vara med igen. Här har den fått en egen platta. Det blir nog skönt för det är lite vandrande skugga. Ligger ju ofta och vilar i trädgården...

Det är lite klurigt med buskar för det är så lätt att inte riktigt ta in hur stora de blir när de är fullvuxna. Satte en Stor häxal till höger. Får se hur den vill växa så tätt inpå äppelträdet. Ska bli spännande att följa hur häxalen skiftar färg i höst. Vill få in fler växter som ger vacker höstfärg eftersom jag inte har så mycket blommor och särskilt inte då.

Hur man än planerar händer det oplanerade. Jag köpte en magnolia! Det var inte vad jag hade tänkt. Den kan bli tre meter. Ja, ja - det kanske löser sig av att det gamla äppelträdet håller på att dö och då byter de plats där de står och konkurrerar om utrymmet.

1 kommentar:

Merja sa...

Så bra det blev! Verkar väldigt smidigt att fräsa upp gräsmattan i stället för att skala av grässvålen, vilket är ganska jobbigt! Tog bort en del här i går. Låter väldigt skönt med en vilostund i hammocken:)
Ha det gott!