fredag 20 maj 2016

Står på kö

På något vis blir det alltid fullt med saker i drivhuset. Håller fortfarande på och sår frön! En hel del är blommor som jag vill sätta i de nya rabatterna vid pergolan. Ett rofyllt pysslande att vattna och skola om.

Nu är all jord och lera borta där sten ska läggas så att markduken kommit på plats. Idag kommer grus och imorgon arbetshjälp.

Rabarbern är generös och vi äter den i alla möjliga former. Blir nog saft i helgen.

Trädgården fylls av liv och rörelse till helgen igen. En del jobbar och andra kastar små stenar i vattenspegeln. Tänk att den kunde vara så rolig! Här får det vara lite tramptåliga saker och det är just det som är så härligt med trädgård. Att det är en plats som är rolig att vara på. För mig blir det viktigt att den är trivsam, användbar och slitstark. Fler tankar om trädgård hittar du här hos Bland Rosor och Bladlöss.

4 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Waoo - vilken rabarber, den måste stormtrivas hos dig !
Så många fina plantor du har i ditt växthus - härligt att frossa i på den nya platsen.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Charlotte Trädgårdsvägen sa...

Min man sa idag att salladen håller på att springa ut från växthuset och det stämmer faktiskt. Ruccolan som jag planterade där i mars och bladspenaten håller faktiskt på att växa ut från växthuset. Jag behöver röja och göra klart för tomat och gurkplantor som nu skall få plats. På bänkarna står kålplantor, purjolök, dill, gräslök, allt man kan tänka sig och det är hög tid att börja planera ute nu. Måste prioritera det i morgon. Trevlig helg! /Charlotte

Merja sa...

Ser mysigt ut med alla plantor. Mina trängs på bänken i tvättstugan och fönsterbrädor. Jag har börjat lite smått att ta ut dom. Nu får det bära eller brista. Även här växer rabarbern så det knakar. Får nog bli en paj idag. . Fint vattenblänk!
Ha det fint!

Maribel sa...

Så mycket fint du har i växthuset, mitt börjar se trångt ut, måste få ut en del, så jag får plats för tomat och gurka, som skall bo där inne.
Kul med nya projekt.
Trevlig helg /Marika