söndag 1 maj 2016

Gästarbete!

Plötsligt kommer värmen och det är en dag när vi träffas över fyra generationer. Det är lite pusslande för i ena änden är det nyfödda och i andra äldreboende.

Nu är det precis så att de första tulpanerna vill börja blomma.

När vi umgåtts hela dagen och alla ändå är ute i trädgården och hänger kan jag inte låta bli. Kan väl lika gärna gräva lite...

Efter en kort stund är det fler som inte kan låta bli att gräva! Det verkar som det bor en grävande människa i varje familj. Jag har tagit bort plattorna där vi tidigare haft utemöblerna. Nu ska det flyttas hit lite gräsmatta.
Här ser man stenläggningen som läggs igen och att gräsmattan lutar lite för att plattan skulle vara plan. Det får jag jämna ut nu.

I ett nafs har en bit gräsmatta bytt plats! Stenläggningen är igensatt och gästerna blir kvar även på middag.

Håller bara det fina vädret i sig så blir det här arbetsytan för nästa helg, med utökad gästlista;) Rosorna ska bort, de får jag (vi) dra upp med vinsch som fästs i trädet. Gräsmattan lutar en del och här ska pergolan anläggas. Ska nog börja med att gräva ur så det går att sätta muren med kantsten som ska innehålla två rabatter ut mot trädgården. Det skapar en yta att lägga jorden på som måste bort. Det blir till att planera lite!

Inga kommentarer: