söndag 13 december 2015

Kikar ut

Kan inte påstå att jag är utomhus speciellt mycket just nu. Tittar hellre ut. Funderar en del på hur många buskar och träd jag borde ha eftersom det ger ett rikare djurliv. Att titta på fåglarna känns som den bästa trädgårdsvyn den här tiden på året. Fler vyer hittar du hos bloggen Bland rosor och bladlöss. Men den helt ljuvliga fågelmataren finns hos Anette med bloggen Rost och rädisor. Förutom att den är fin så blir den en vippad plats för de minsta. Jag har en hel del starar, trastar, hackspettar och skator. De senare konsumerar frön och talgbollar så stickor och strån ryker. Nu fick småfåglarna en egen station där de kan köa för inflygning utan att de stora tränger bort dem.

3 kommentarer:

Merja sa...

Fågelskådning några gånger om dagen blir det allt här också. Matar dom små liven på två ställen...fast visst dyker det upp både duvor, kajor och skator. En vy som heter duga. Fin liten matare. Dags att ta sig till loppis och fynda kaffekoppar med fat...fniss.
Trevlig Lucia!

Laila sa...

Såg det här hos Anette och blev också stormförtjust! Nästa gång jag kommer förbi en loppis ska jag köpa en gammal kaffekopp med tillhörande fat!
Allt gott!/Laila

Rost och rädisor sa...

Så sött med blåmesen som väntar på sin tur. Visst blir det rikt fågel och djurliv med många buskar. Kul att allt funkar med mataren. Man kan verkligen sitta länge och studera de små liven.
Kram Anette