måndag 25 maj 2015

Med hopp om förökning

Myskmadran verkar snällt sprida sig. Det är jag glad över, för de frön jag sådde verkar bli något helt annat. Nyfiken på resultatet är även fröleverantören - som ska få hjälpa mig att identifiera det som slutligen växer upp av min frösådd.

Förra årets planta har redan sträckt ut sig ordentligt. Där inne i det gröna ska det bo en kobrakalla, den har jag gett upp på.

Jätteramsen verkar vilja bo i en finrabatt. Hos mig tänkte jag den skulle bo som i en liten skog. Får se om vi kan komma överens. Två ynka stänglar kommer upp ur förra årets planta, den har åtminstone överlevt...

3 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Ständigt dessa överraskningar och egna viljor. Ack ja.

Rost och rädisor sa...

Myskmadran så vacker. Här är det hönornas favoritväxt att speka loss i, så nu har den blivit inhägnad. Ramsen sprider sig rätt långsamt. Skulle säga en till två nya stänglar per år.
Trappan i föregående inlägg så snygg. Kommer ju att bli ursnygg med sin svaga böj. Vill också ha! Imponerade arbete med laskningen, för det heter väl så... Riktig överkurs!
Allt gott
Anette

Händigakvinnan sa...

Laskning är mer när man tunnar ut två material och sammanfogar dem. På trä ofta att det är två halvor som sammanfogas. Det jag gör kallas öppen sinkning med laxstjärt. Det är kul med alla dessa hantverkstermer!