tisdag 1 januari 2019

Nu tänds orangeriet

Idag laddade jag hela värmeplattan med frösådder. Mest olika grönkål. Sår tätt i gamla tomatlådor. Satte temperaturen på 23 grader men ska nog dra upp den lite till. Nu får det stå här en månad för jag tror det är vad som krävs innan det är dags att plantera om allt som grott. Gillar mitt orangeri ute i gamla garaget.

I år testar jag att sätta allt i toppdress. Har bunkrat några säckar. Förra året fick jag slut på jord och handlade blomsterjord i mataffären titt som tätt. Ska se om det här är bättre. Det är lite fixande att komma igen. Vart är timern och hur satt alla sladdar? Ett uttag med timer som sköter ett litet element så jag håller rimlig värma här ute, just nu 9 grader. Ett annat uttag som har timer som går på tid så lamporna släcks på natten. Ett tredje uttag som är på hela tiden så värmemattan har ström. Sedan är det bara att vänta. Är det stressigt att odla? Näe, inte direkt, man väntar ju mest hela tiden...

2 kommentarer:

Veronica sa...

Åh, vad härligt!

Jag har inte börjat ännu men tänkte dra i gång de första i helgen.
Både inne och vintersådder!
Nu kliar det i fingrarna...

Kram

Carina sa...

Låter härligt! Jag har bara börjat fundera på att skölja upp de vattenhållande 'dukarna' jag brukar lägga i botten av trågen jag sätter krukorna på. Där jag kan så uppvärmt är tyvärr lite för varmt för att börja tidigt.

Ha det gott! Carina