tisdag 5 augusti 2014

Oj, oj, oj

I år var det tufft att vara övergiven trädgård under en månad. Inget vatten...
Jag vet inte vad som brukar vara värst. Regniga år kan det se lika galet ut men åt andra hållet. Hur som helst så kommer lite status augusti så jag minns.
Ha, ha vilken rishög det blir av rosenrabatten. Här behöver en bur komma upp lite snart. Nu hoppas jag att det nya trädet överlever. Det har kastat av sig alla löven. Men det är väl så det är, första året är aldrig kul för ett flyttat träd. Rabarbern som stod högt och torrt har gett upp. Ska nog flyttas, men den har skött sin uppgift, ogräset kvävdes.
Det är liksom lite uppfriskande när man kan börja röja i den här röran! Är det en rabatt kan man undra?
När det är så här torrt kan den automatiska bevattningen torka igen - och det gjorde den. Underligt att något överlever. Ska nog blåsa rent slagarna med tryckluft. Det är alltid lite saker som växer på fel ställe. 
Märkligt nog fanns en hel del mogna tomater. Goda!
Kullen är tacksam. Irisen döljer att ormbunkarna ger upp. Hostorna har knappt orkat växa. Men den lilla klotpilen verkar ha rotat sig och klarat det hela.
Allt som klättrar, klematis, har stått helt stilla, en del har vissnat.
   
Det är överraskande att en hel del är grönt. Åbrodden har däremot helt gett upp. Den blir nerklippt. Men med en lång och mild höst kanske den repar sig. Konstigt att rabarbern är med?
Det är lite häftigt hur naturen tar över. Ska vänta med att klippa ner brunnävorna, de har inte hämtat sig.

Så snabbt det ser en aning övergivet ut. När jag rensade här idag hittade jag en stor padda som grävt ner sig under en av nävorna. Det var väl lite lugn och ro i trädgården så det var mysigt att flytta in!
Ja, sedan är det penningbladet som kämpar på mot ogräset.
Det verkar som om kirskålen gett upp? Vi får se...

2 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Mycket att göra, men du verkar ta det med ro. Växterna vänjer sig väl till viss del vid tuffa tag.
Anette

Louise sa...

Ja den här sommaren har det inte varit lätt att lämna en trädgård utan vatten några längre stunder! Ser ut som du har lite att göra men jag känner igen det där efter att jag lämnade trädgården 18 dagar mitt i högsommaren. När jag väl hade klippt gräset och tagit tag i det värsta såg det ändå helt okej ut, så heja på! Tomaterna ser mumsiga ut och har nog fått det vatten de behövde.

kram louise