fredag 13 april 2018

En liten runda

Att komma hem och gå en liten runda innan ljuset försvinner är så härligt! Köpte lök billigt i höstas när det nästan var för kallt att plantera. Satte i kruka i växthuset och proppade ner lök på lite olika djup. Det ska jag göra mer av i höst.

Nu hoppar det upp lök lite här och där. Hur mycket jag än gräver ner vill jag ju bara ha mer.

Härligt med allt som snällt kommer åter.

Vintergäcken ser så himla härlig ut med sina små kuddar. Valde placering av dem med viss eftertanke. Hos grannen växer det massor just på samma ställe, södersida och vid vänster sida av husets gavel. Hade ju läst om att man inte alltid får dem att trivas.

Det syns att de vill bo här, fullt med små frön som bildar nya plantor. De står ju inte i en rabatt så jag rör inte mer i jorden än att gräset ibland krattas. Klipper heller inte ner dem förrän de släppt sina frön.

Spenaten tittar upp i kallbänken. Rädisan och moroten dröjer.

7 kommentarer:

Rost och rädisor Anette Brunsell sa...

Man blir så glad av små solar i gräsmattan! Jag hör till dem som fått kämpa för att få dem att trivas. Provat olika ställen med köpelökar, men till slut fick jag en tuva av en bekant i byn och nu fröar de och sprider sig här med.
Allt gott
/Anette

Maribel sa...

Ser helt fantastiskt ut med alla fina vårblommor.
Trevlig helg /Marika

Anita sa...

Oj så vårligt och härligt det ser ut hos dig. Grattis till att du fått vintergäcken att trivas. Hos mig trivs dom inte alls. Roligt med löken du planterade sent i höstas som kommer så fint. Jag väntar på mina tulpaner jag satte i kruka i höstas. Den har stått ute hela vintern men kommer fint nu.

Ha en trevlig helg!
/Anita

Susie på Stjärnarve sa...

Ja, det är jätteknepigt med vintergäck! Jag har satt ruggar som jag fått av en väninna som har massor, men aldrig lyckats. Sen förra året bestämda jag mig för att göra ett sista försök. Planterade dom under en stor högt uppstammad ädelgran i "parken", men det verkade som om dom inte överlevt. Däremot så hade det kommit upp två (2!) stycken som blommade på "innertomten" ganska långt ifrån planteringsstället under granen.
Igår kväll när jag tog en tur med hunden så tyckte jag mig dock se nåt gult - och mycket riktigt det var hela tre (3!) som blommade under granen. Kanske dom har fått en plats dom gillar.....
KRAM/Susie

Charlotta sa...

Vårens blomstermattor är så efterlängtade och vackra. Jag hade några ynkliga vintergäck förr, men de trivdes nog inte för de blev aldrig fler. När vi byggde ut huset så hamnade de nog med schaktmassorna och jag har inte sett spår av de sedan. Då är det härligt att återse dem hos andra, speciellt när de trivs så bra. :)

Carina sa...

Underbart med så många ruggar av vintergäck! Visst är det härligt att kunna plocka fram krukor med vårlökar som blommar innan de i rabatterna :) Tyvärr hann mina växa för länge i garaget innan det gick att sätta ut dem. Sist blev det en chansning och de har sett frosttrötta ut flera gånger men faktiskt repat sig.

Ha det gott! Carina

Anette sa...

Vilka små glädjespridare de är alla härliga vårblommor. Man har varit utan så länge att aptiten är svår att släcka. Behövs mer här också.
Anette