söndag 25 mars 2018

Det börjar töa!

Äntligen! Några plusgrader gör susen. Luftar kallbänkarna så att snön vill smälta. I den stora står det fullt med vintersallat som får växa till sig lite innan jag plockar in av den. Den har klarat vintern utmärkt. De som står inne i drivhuset i kruka ser lite trötta ut och blev vattnade idag.

Jag får gå försiktigt på gräsmattan för det kommer upp vintergäck lite här och där. Först ut tillsammans med några snödroppar.

Inne i drivhuset gror spenaten. Även ruccolan vill titta upp. Nu gäller det att vattna för det blir riktigt varmt när solen ligger på. Titta in hos fler trädgårdsbloggar, klicka här!

3 kommentarer:

Team TrädgårdsFägring sa...

Hej,

För att många har velat veta så finns nu en presentation vilka som håller i TrädgårdsFägring. Sedan finns det även många som vill kunna blogga på ett givet tema. Vi önskar att alla hjälper till med teman som vi kan välja ifrån. Har du förslag? Lämna isf en kommentar på TF /Kram

Carina sa...

Så härligt! Får ge mig ut och se om vintersalladen töat fram ännu. Den brukar vara så mörkt och härligt grön - känns supernyttig.

Ha en fin Påskhelg! Carina

Rost och rädisor Anette Brunsell sa...

Livet återvänder! Hur fort tiden än går och med alla vinterprojekt är det ändå lika fantastiskt varje vår när ljuset återvänder och livet vaknar. Nu gäller det bara att komma ihåg luftningar och lock innan man åker hemifrån så inte växterna blir grillade. Typiskt sånt som jag kan glömma om det blir stressigt i sista minuten.
Ha det så gott
/Anette