fredag 11 mars 2016

Då och nu, följ ett träd

Träd tar lite tid på sig. Blickar bakåt och ser hur det växt. Bilden är från 2013 och klotpilen är nyplanterad efter ett äppelträd som plötsligt dog. Ser att mitt trädgårdsintresse ändrat riktning, här var det ok med ett släp på gräsmattan!

Valde trädet för att det växer snabbt och får en fin krona. I år kommer nog vara första sommaren då det ger lite skugga.

Tittade bland gamla diabilder och hittade denna från 1992. Här har jag inget som helst trädgårdsintresse vad jag minns. Det står en container innanför häcken längre fram. Men nedtill till vänster har jag planterat ett nytt körsbärsträd!

Det har växt. Var nyss ute och klippte lite på några grenar för de är lite för nära gatans elledning i luften.
Från andra hållet. Murgrönan ser lite annorlunda ut och vi har lagt panel över putsade väggytor. Ser att silverbusken överlevt allt.

Fler trädgårdar med tillbakablickar hittar du här!


8 kommentarer:

Meta sa...

Har man hus tomt och vill ha det på ett visst sätt så kräver det arbete och sin tid. Det ni gjort är ju så fint och mycket jobb har ni lagt ner. Jag är så fascinerad av att växter kan växa så där fint utan att man klipper det.
Ha nu en fin vår och helg
Kram Meta

Helena sa...

Vilken växtkraft naturen har och att ett träd kan växa så fort. Fascinerande! Fin helg till dig.

kristinasoas sa...

Hade hänt lite med det körsbärsträdet... ;) Så bra att du bestämde dig för att plantera ett träd. Klotpilen kommer att bli riktigt snygg, är svag för pilar eftersom vi hade en gigantisk silverpil i trädgården när jag var barn.
Trevlig helg!
Kram Kristina

Gunilla sa...

Härligt med bilder både före ock efter.

Vilken växtkraft. Vi har en klotpil som är gigantisk.

Trevlig helg

Studio Livskraft sa...

Vi har haft våra klotpilar i kruka i tio år nu. Vi tog dem som sticklingar i Finland och förra sommaren blev de äntligen planterade. Ska ta och fota dem någon dag, så vi kan följa hur de växer.Tack för tipset!

Trevlig helg! / Birgitta

Millas Trädgård sa...

Upp till kamp för träden. Härligt med växtkraft!
Kram Milla

Carina sa...

Härligt med träd och människor som planterar träd :) Klotpil, någon pil, skulle jag värna vilja ha. de är så vackra.

Ha det gott! Carina

Barfota i mossan sa...

Vad kul det är att se före och efter bilder. Då först märker man ju hur man skiftar i intresse, tycke och smak genom åren. Tack för inblicken! /Katarina