söndag 21 september 2014

En hörna i grå toner

I den här hörnan har jag haft både det ena och andra. En dvärgpil i mitten, som dog. Ett tag hade jag ett snöbär i mitten, men den har flyttat. Där finns buskar som lever sitt eget liv och allt liksom bara växer ihop.

Av en händelse flyttade jag hit några lammöron som nästan gett upp för de trivdes inte. Men i den här hörnan är det tydligen strålande förutsättningar...Jag har övergett tanken att ha en växt i mitten, nu blir det en gjuten rundel. Det som står här måste tåla all snö från infarten som slungas hit på vintern.

Först behövde buskarna tuktas. Måste komma ihåg att hålla in spirean ordentligt. Den tål att klippas och blommar ändå.

Fram med alla saker. Det här borde gå ganska lätt. Det mesta finns hemma.

En siktpinne från golfbagen och en bra-ha sten från Smyge, sedan är det lätt att måtta ut en rundel.

Väldigt mycket lammöron är det. De åkte ner i plastsäcken i väntan på återplacering.

Lite markduk, som ogärna vill ligga stilla.

På med lite hönsnät och marmorkross i botten.

Fyra säckar bruk som inte skulle ha överlevt vintern kom till pass. Nu får det brinna, och sedan åker lammöronen ner kring betongrundeln och mellan stenarna. Får se hur den överlever vintern. Är lite osäker på om jag vill ha vatten i den eller om det är bra om den läcker;)

3 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Superfint! Gillar! Är det lammöron som håller sig så där små och behändiga, som inte blommar och sprider som som sjutton?

Rost och rädisor sa...

Jag förstår nog inte hur du tänker med vattnet, men lammöron gillas. Önskar jag hade många fler.
Allt gott
Anette

Händigakvinnan sa...

Det där med vattnet;), nu har det regnat en hel del och då ser jag att det blir som en damm. Tänker mig en grund vattenspegel. Jag får nog fylla på med mera bruk så badet blir flackare. Nu blir det mörkt så snabbt så jag hinner knappt fotografera!
Trevlig kväll!