tisdag 31 januari 2017

Orangeriet pågår

Taket målat, check.

Vi bygger verkligen bit för bit. Det har varit lättast så eftersom vi måste flytta runt saker i rummet. Innan vi satte regelverket åkte tryckluften till vänster och kylskåpet till höger. Det har gått att måla och slipa utan att damma ner allt.

Snart tar vi bort lysrören. Tänkte hänga armeringsnätet i taket och även något nät på väggen. Det är nog så att rummet är helt inrett innan dörrarna mot pergolan sitter på plats. Först därefter ska det läggas in något stengolv, har inte valt än. Det blir ganska bra att jag hinner se vad som passar när stenläggningen utomhus går att jämföra med det som ska hända inomhus. 

tisdag 24 januari 2017

Lite i taget



Nu är väggen öppnad. Ungefär över hela sträckan hamnar tre dörrpartier. Det blir till att flytta el och fräsa bort lite betongsockel. Men först ska det väljas modell och beställas.

Innerväggar som satts upp kläs med panel. Larsson tycker det är ganska tråkigt. Får nog se till att bygga en myshörna här inne till honom.

Målat väggar en vända. Imorgon blir det nog taket som får färg. Sedan blir det till att ta bort den piffiga belysningen, men den är bra så länge den kan hänga med.

lördag 14 januari 2017

Vintersådd och överlevare

Nu har de åkt ut, alla frön som får klara sig själva. Tur att jag har ett begränsat antal lådor. Man ska ju ta hand om allt som sedan gror, och det gör det.

Ljuset kommer tillbaka och då går det att få fart på ärtskott och annat gott inne.

Fåglarna sprätter frön, vi får se vad som gror av det. Brukar försöka hänga upp mat där det är lätt att sedan rensa.

Julen får bo kvar ett tag till. Granen mår hur bra som helst. Lika lite som jag brukar slänga levande växter på komposten känns det onödigt att kasta ut det som växer inne.

Julgrupper hänger med.

Den här amaryllisen med flera små blommor kommer först nu. Den behöver tydligen lite längre tid på sig. Den var snyggare än förväntat med ett litet hav av blommor.

Hyacinter doftar än.

Det där extra skottet på den stora amaryllisen spricker ut först nu.

Äh, julen får bo kvar några veckor till. Det är fortfarande mysigt med alla ljus när det är mörkt. Det är ingen idé att ha bråttom till våren. Den kommer när den kommer.

torsdag 12 januari 2017

Äntligen ordning

Det tar energi att sortera bland sina bra ha saker. Men nu är det gjort! Allt som ska vara kvar är sorterat och i låda med etikett. Släpet är proppfullt och åker till återvinningen innan helgen. Nu är det bara lite riva kvar innan det är dax att bygga. Behöver lossa gipsskivorna så det går att se hur reglar och el går. Behöver måtta för att beställa balkongdörrar. Mitt nya tillhåll. Här kommer jag ha att göra tills våren tar vid- känns roligt!


fredag 6 januari 2017

Idag är det kallt!

Tur att det inte blåser. Det är runt 18 minus och hundpromenaden blir kort.

Trastarna gillar äpplen och det gäller att skotta undan så de kommer åt dem, och lägga ut nya som inte är djupfrysta.

De ser så fina ut när de burrar upp sig men jag skulle inte vilja byta.

Röret med frön kan tömmas på en dag.

Men det här fågelbordet var nog det roligaste i år.



Ska snarast ge bort den till mig pappa - han kan behöva den på sitt boende. Klickar hem en ny på nätet. Lätt för mig men svårt för den som inte hanterar all ny teknik. Undrar hur det är för mig när jag är där, vilken teknik är det som sprungit ifrån mig?

onsdag 4 januari 2017

Vägg på plats

Larsson tycker det här är måttligt kul. Är med en stund när vi fikar och sedan vill han gå in igen.

Tur att vi är bra på att bygga tillsammans. Det är trång, lite bökigt och ganska kallt att såga skivor utomhus idag.

Nu börjar det gå att fantisera om hur det ska inredas!

tisdag 3 januari 2017

Extra rum

För första gången har vi dragit ut belysning i trädgården. Känns som om det blir ett extra rum utanför fönstret istället för ett kompakt mörker. Betydligt trevligare att möta när man kommer hem.

Nu har vi kommit i gång! Även i garaget blir ett extra rum. Det ska bli spännande att se hur det blir ordning på alla prylar. Här ska det upp en hyllrad till och så ska man kunna passera, fniss! Det blir till att förädla prylhögen.

Nu får vi liksom maka prylarna åt sidan för att få upp innerväggar. Man kan tro att vi samlar på bilbarnstolar.